جاهای دیدنی سنندج؛ از مسجد جامع تا پارک آبیدر
در قسمت اصلی ساختمان، ایوان ستوندار، تالار، حیاط و آبنما قرار دارد و در و پنجرههای آن از گرده چینی چوب و شیشه رنگی تشکیل شده است. از ویژگیهای خاص به کار رفته در تزیینات این بنا میتوان بهحجاری روی سنگ ازاره، گچبری، مقرنسهای گچی و ارسیهایی با طرحهای اسلیمی اشاره کرد. سردر ورودی عمارت را «سردر جلوخانی» مینامند که از زیباییهای معماری آن محسوب میشود. این سردر بهشکل نیم هشتی است که سکوهای متعدد و طاقنماهای آجرکاری شده دارد و بهعنوان نمادی از معماری کلاسیک ایرانی است که آجرکاری آن بهشکل خفته و راسته اتجام شده است.
امامزاده هاجر خاتون
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: رضا باقی)
امامزاده هاجر خاتون در خیابان صلاحالدین ایوبی، واقع در محله قدیمی سرتپوله سنندج قرار دارد. گفته میشود این امامزاده خواهر امام رضا (ع) بود که در سفر به خراسان، در کردستان رحلت کرده و در این مکان به خاک سپرده شده است. در مجاور این امامزاده، مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان سنندج نیز قرار دارد. از مهمترین ویژگیهای بنای این امامزاده میتوان به گچبریهای زیبا و نقوش گل و گیاه استادان و هنرمندان اشاره کرد. در ایجاد ایوان ستوندار در سمت جنوبی بنا از معماری سبک کردستانی استفاده شده است.
عمارت حبیبی
عکس از اینستاگرام ourlifestyle98
عمارت حبیبی از دیگر آثار تاریخی در شهرستان سنندج است که در قسمت بیرونی عمارت ملا لطفالله شیخ الاسلام، قرار دارد. این میراث ارزشمند ایران کهن که نمونههایی از آثار تاریخی استان کردستان و دیگر نواحی کشور برای بازدید مردم، به نمایش گذاشته شده است. پیشینه ساخت این عمارت به دوران حکومت ناصرالدین شاه بازمیگردد که به همت شیخ الاسلام، ساخته شده است.
از نکات قابلتوجه در مورد معماری عمارت حبیبی، سبک آن است که به مناطق مرکزی ایران نسبت داده میشود. در واقع گچبریها و آئینهکاریهای انجام شده در این بنای تاریخی، به روش معماری مرکزی ایران صورت گرفته است که دارای قدمتی نزدیک به 140 سال است و کمتر ساختمانی را میتوان در سنندج یافت، که از چنین اسلوب معماری، بهره برده باشد. جالب است بدانید که این ساختمان، بزرگترین ارسیهای کشور را دارا است که به دست هنرمند استادکار زبده کردستانی، استاد حبیبالله سنندجی که به استاد نسا، شهرت دارد، ساخته شده است.